BLOG


BLOG | 10 april 2022

‘Ik had de hoop opgegeven’

Je bent dan toch aan de beurt. Je hield je netjes aan de regels, had een keer je moeder op bezoek en ja hoor: een positieve test. Een paar dagen later is het zover: snotteren, hoesten en koorts. Maaike (28) wist niet wat haar overkwam: ‘Het voelde alsof mijn lichaam maar in die stand van ziek zijn bleef staan.’

hoop opgegeven

Nadat je corona hebt gehad, ben je er waarschijnlijk nog even niet vanaf. Je conditie is waarschijnlijk niet zo best, misschien ben je je reuk kwijt. Je kunt nog veel kwaaltjes ervaren na het hebben van corona, maar hoe komt dat eigenlijk en wat kun je eraan doen?

Overblijfselen

‘Het echte ziek zijn viel me mee. Natuurlijk, ik had koorts, was ziek en had veel rugklachten, maar het echte ziek zijn heeft maar een weekje geduurd. Daarna bleef ik nog lang met mijn gezondheid kwakkelen. Ik word van de kleinste dingen moe en moet mijn dagen echt niet vol plannen, anders hou ik het gewoon niet vol.’

Werd niet beter

‘Ik was hartstikke geïrriteerd toen het maar niet beter werd. Ik dacht: ‘Ik ben jong, waarom blijft het zo slecht gaan?’ Ik had hiervoor bijna nooit problemen met mijn gezondheid en ineens lag ik om de haverklap weer verslagen in bed. Na een paar uur werken kon je me echt opvegen. Mijn lichaam had gewoon geen puf meer: ik was mentaal en fysiek uitgeput.’

Het herstelproces was voor Maaike intensief. ‘Ik raakte snel gefrustreerd als iets niet lukte en legde de lat heel hoog voor mezelf. Je bent zo gewend dat je alles ‘gewoon’ kan, dat vanaf nul beginnen echt zwaar viel.’

Begeleiding

Uiteindelijk heeft fysiotherapie Maaike er weer bovenop geholpen. Als je moeite blijft houden met bewegen en het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten, dan kan een fysiotherapeut je misschien goed helpen, al lijkt dit misschien niet het eerste aanspreekpunt. Deze kan goed helpen als je last blijft houden van vermoeidheid, benauwdheid en een slecht gevoel van kracht en uithoudingsvermogen. ‘Ik werd geholpen bij Schell Fysiotherapie. Ik had de hoop een beetje opgegeven, maar ik ben echt verbaasd over mijn vooruitgang elke week. Ik werd geholpen met het stellen van realistische verwachtingen en met het weer oppakken van dagelijkse activiteiten. Dit was echt een steun in de rug voor mij om weer door te zetten.’

Klachten

Het voelt haast een straf. Je bent al ziek geweest, hebt braaf in quarantaine gezeten en dan kom je er ook nog eens moeilijk vanaf. Langdurige klachten na corona wordt ook wel ‘long COVID’ genoemd. Hiervoor hoef je lang niet altijd in het ziekenhuis te hebben gelegen. Je hebt bijvoorbeeld last van:

• pijn in de spieren, het hoofd en/of op de borst

• slecht geheugen

• verlies van reukvermogen

• vermoeidheid

• kortademigheid

Dit artikel verscheen eerder in ForYou Magazine Zeeland.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Omgaan met chronische pijn

Een gezond lichaam zit ingenieus in elkaar. Bewegen gaat schijnbaar vanzelf: zonder erbij na te denken, worden
je spieren automatisch aangestuurd en gebeurt er wat jij wilt.

Lees verder

Eindelijk weer pijnvrij bewegen!

Een gezond lichaam zit ingenieus in elkaar. Bewegen gaat schijnbaar vanzelf: zonder erbij na te denken, worden
je spieren automatisch aangestuurd en gebeurt er wat jij wilt.

Lees verder

Wat is de oorzaak van die pijn?

Vaak heb je pas in de gaten hoe vaak je een lichaamsdeel gebruikt als deze pijn begint te doen. Je schouder is daar een goed voorbeeld van.

Lees verder

Schouder aan schouder je pijn te lijf

Vaak heb je pas in de gaten hoe vaak je een lichaamsdeel gebruikt als deze pijn begint te doen. Je schouder is daar een goed voorbeeld van.

Lees verder

Geen quick fix!

De dag is nog niet halverwege en je hebt alweer moeite met concentreren. Je sluit je ogen en drukt je handen tegen je slapen, maar ook dat verlicht de pijn niet.

Lees verder

Het nut van dry needling!

De vraag als iemand voor het eerst hoort van dry needling is simpel: wát is het? Soms heb je ervan gehoord via ervaringen van vrienden of familie.

Lees verder

Operatie of niet?

Heb je een blessure of aandoening ? Dan is fysiotherapie vaak uitermate geschikt. Lees er hier meer over.

Lees verder

Fysiotherapie voor je kind

Fysiotherapie bij kinderen wordt nog vaak als spannend gezien door veel ouders. Nergens voor nodig, want ook voor hen kan het veel voordelen met zich meebrengen.

Lees verder

Bekkenklachten: luister naar je lichaam

Jong of oud, man of vrouw, bekkenklachten kunnen bij iedereen voorkomen. Deze kunnen mild zijn, maar ze kunnen je ook hinderen in je dagelijkse functioneren. Lees meer.

Lees verder

Ervaringen

Goede hulp en vriendelijke medewerkers

- Janco

Zeer tevreden over de persoonlijke benadering/aandacht van de therapeut, de behandeling zelf en de goede en duidelijke uitleg. Goede persoonlijke aandacht en begeleiding. Goede inschatting van wat ik aankan en stimulatie om meer te doen zonder over mijn grenzen te gaan. Ze legt heel goed uit wat, waarom en waaruit de behandeling bestaat. Maar op de meest kwetsbare momenten geeft ze ook uitleg waarom het pijn doet. Pijnvrij nu…bedankt Daphne!

- Wendy

Heel tevreden! 5 sterren

- Alice

Afspraak inplannen

Plan je afspraak in via MijnZorgtoegang.