PERCUTANE ELECTROLYSE (EPTE)


Percutane electrolyse (EPTE)

EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie en is een behandelmethode speciaal ontwikkeld voor behandeling van chronische peesaandoening van de knie, de schouder, elleboog en de achillespees.

EPTE in het kort

Wanneer uw therapeut een chronische peesaandoening heeft gediagnostiseerd middels functieonderzoek en/of echografie kan hij EPTE inzetten als behandelmethode. Onder geleide van echografie brengt uw therapeut op de plaats van de aangedane pees of in het overbelaste gebied een dunne naald in. De naald is vergelijkbaar met een naald die gebruikt wordt bij acupunctuur. Deze naald zal stroom geleiden precies in de kern van het probleemgebied voor ongeveer 90 seconden. De lage intensiteit electrische stroom zet meerdere processen in gang die leiden tot weefselherstel. Zo wordt de bloedcirculatie verbeterd en wijzigt de PH-waarde van zuur naar neutraal. Beide reacties stimuleren aanmaak van nieuw peesweefsel.

Wanneer EPTE? 

Pezen herstellen over het algemeen trager dan bijvoorbeeld spieren. Een overbelasting of een ontsteking van de pees kan voorkomen in de knie, schouder en de achilles. Heeft u langdurige klachten die al langer dan 3 maanden aanwezig zijn? De volgende aandoeningen komen dan in aanraken voor een EPTE behandeling:

  • achillespeesontsteking
  • tenniselleboog, epicondylitis lateralis
  • kniepeesklachten, patellapeesontsteking
  • schouderklachten bv supraspinatus peesontsteking

Voordelen van EPTE

  • nauwkeurige lokalisatie middels echografie
  • gezond weefsel wordt ontzien
  • de behandeling is zeer snel effectief, vaak minder pijn na 3 tot 5 behandelingen
  • groot slagingspercentage

Na twee á drie behandelingen is te verwachten dat er reductie van de pijn optreedt en de belasting langzaam opgebouwd kan gaan worden.  Om 100% belasting te kunnen realiseren dienen er nog 6 tot 8 behandelingen plaats te vinden in combinatie met een oefenprogramma. 


Ook interessant voor jou

Ervaringen

Goede hulp en vriendelijke medewerkers

- Janco

Zeer tevreden over de persoonlijke benadering/aandacht van de therapeut, de behandeling zelf en de goede en duidelijke uitleg. Goede persoonlijke aandacht en begeleiding. Goede inschatting van wat ik aankan en stimulatie om meer te doen zonder over mijn grenzen te gaan. Ze legt heel goed uit wat, waarom en waaruit de behandeling bestaat. Maar op de meest kwetsbare momenten geeft ze ook uitleg waarom het pijn doet. Pijnvrij nu…bedankt Daphne!

- Wendy

Heel tevreden! 5 sterren

- Alice

Afspraak inplannen

Plan je afspraak in via MijnZorgtoegang.