BLOG


BLOG | 28 juni 2022

Geen quick fix!

De dag is nog niet halverwege en je hebt alweer moeite met concentreren. Je sluit je ogen en drukt je handen tegen je slapen, maar ook dat verlicht de pijn niet. Een paracetamol dan maar, al wil je daar ook niet te veel van gebruiken. Wanneer je geregeld te maken hebt met hoofdpijn is dat enorm belemmerend.

quick-fix

Fysieke klachten zoals hoofdpijn kunnen je erg in de weg zitten. Concentreren op je werk, geduldig reageren op je kinderen of genieten van leuke momenten wordt dan moeilijker. Wanneer je hier veel last van hebt, wil je graag een blijvende oplossing. Een quick fix. Maar waar kun je die vinden?

Verleidelijk kopje koffie

Er zijn een aantal zaken waarop je kunt letten om hoofdpijnklachten te verminderen. Denk aan keuzes rondom je eten en drinken. Want ja, het is zo verleidelijk, de ochtend beginnen met een lekker kopje koffie. Maar wanneer de cafeïne is uitgewerkt heb je een energiedipje, dat is voor je hoofd en lichaam niet prettig. Probeer de hoeveelheid koffie die je drinkt te matigen en je lichaam vooral te hydrateren met water of thee. Water heeft een zuiverende werking. Het kan ervoor zorgen dat de afvalstoffen worden afgevoerd waardoor je lekkerder in je vel zit.

Er even tussenuit

Bewegen is altijd goed en al helemaal om lichamelijke ongemakken te verminderen of voorkomen. Zelfs bij een kwartiertje wandelen wordt er in lichaam al endorfine aangemaakt. Zo kan je de dag weer een stuk beter doorkomen. En zeg nou zelf, wat extra lichaamsbeweging kan toch nooit kwaad? Mocht je de hele dag vol zitten gepland met belafspraken? Voer deze gesprekken terwijl je een stuk aan het wandelen bent. Zo ben je én in beweging én aan het werk. Twee vliegen in één klap!

Lichaamshouding verbeteren

Voor je werk urenlang naar een beeldscherm kijken? Op het moment dat je een krampachtige lichaamshouding hebt, worden je hoofd- en nekspieren overbelast. Het gevolg daarvan is: hoofdpijn. Probeer er voor te zorgen dat je werkplek op een fijne manier is ingericht, zodat je geen extra spanning op nek en schouders brengt. Verander de hoogte van je bureaustoel op zo’n manier dat je prettig naar je computer kan kijken en rechtop kunt blijven zitten.

Dé oplossing

Vaak is er niet één oplossing wanneer het gaat om een klacht als hoofdpijn. Beweging, stress en zithouding kunnen allemaal meespelen. Een fysiotherapeut kan met je meedenken rondom al deze factoren, zodat klachten verminderen en in de toekomst voorkomen kunnen worden. Een duurzame oplossing, en niet een quick fix, dus!

Dit artikel verscheen eerder in ForYou Magazine Zeeland.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Omgaan met chronische pijn

Een gezond lichaam zit ingenieus in elkaar. Bewegen gaat schijnbaar vanzelf: zonder erbij na te denken, worden
je spieren automatisch aangestuurd en gebeurt er wat jij wilt.

Lees verder

Eindelijk weer pijnvrij bewegen!

Een gezond lichaam zit ingenieus in elkaar. Bewegen gaat schijnbaar vanzelf: zonder erbij na te denken, worden
je spieren automatisch aangestuurd en gebeurt er wat jij wilt.

Lees verder

Wat is de oorzaak van die pijn?

Vaak heb je pas in de gaten hoe vaak je een lichaamsdeel gebruikt als deze pijn begint te doen. Je schouder is daar een goed voorbeeld van.

Lees verder

Schouder aan schouder je pijn te lijf

Vaak heb je pas in de gaten hoe vaak je een lichaamsdeel gebruikt als deze pijn begint te doen. Je schouder is daar een goed voorbeeld van.

Lees verder

‘Ik had de hoop opgegeven’

Je bent dan toch aan de beurt. Je hield je netjes aan de regels, had een keer je moeder op bezoek en ja hoor: een positieve test.

Lees verder

Het nut van dry needling!

De vraag als iemand voor het eerst hoort van dry needling is simpel: wát is het? Soms heb je ervan gehoord via ervaringen van vrienden of familie.

Lees verder

Operatie of niet?

Heb je een blessure of aandoening ? Dan is fysiotherapie vaak uitermate geschikt. Lees er hier meer over.

Lees verder

Fysiotherapie voor je kind

Fysiotherapie bij kinderen wordt nog vaak als spannend gezien door veel ouders. Nergens voor nodig, want ook voor hen kan het veel voordelen met zich meebrengen.

Lees verder

Bekkenklachten: luister naar je lichaam

Jong of oud, man of vrouw, bekkenklachten kunnen bij iedereen voorkomen. Deze kunnen mild zijn, maar ze kunnen je ook hinderen in je dagelijkse functioneren. Lees meer.

Lees verder

Ervaringen

Goede hulp en vriendelijke medewerkers

- Janco

Zeer tevreden over de persoonlijke benadering/aandacht van de therapeut, de behandeling zelf en de goede en duidelijke uitleg. Goede persoonlijke aandacht en begeleiding. Goede inschatting van wat ik aankan en stimulatie om meer te doen zonder over mijn grenzen te gaan. Ze legt heel goed uit wat, waarom en waaruit de behandeling bestaat. Maar op de meest kwetsbare momenten geeft ze ook uitleg waarom het pijn doet. Pijnvrij nu…bedankt Daphne!

- Wendy

Heel tevreden! 5 sterren

- Alice

Afspraak inplannen

Plan je afspraak in via MijnZorgtoegang.