BLOG


BLOG | 29 juni 2024

‘Binnen een jaar was ik van mijn frozen shoulder af!’

Eigenlijk kon ze zich niet eens meer goed herinneren wanneer de pijn in haar schouder begonnen was. Het was geleidelijk ontstaan, maar werd ineens heviger. De pijn was echt niet meer te harden. De huisarts constateerde een frozen shoulder en stuurde Daphne door naar ons.

frozen shoulder

Hevige pijn

Daphne: ‘Ik kan echt wel tegen een beetje pijn, maar dit was niet normaal meer. Zelfs als ik stil in bed lag, had ik nog van die hevige pijnscheuten. De pijn straalde uit naar mijn bovenarm en ik kreeg last van tintelingen in mijn hand. Ik probeerde mijn arm wel een beetje te blijven bewegen, maar dat ging al snel haast niet meer. Mijn schouder werd steeds stijver. Wat dat betreft is de naam die mijn huisarts hieraan gaf – zij constateerde een frozen shoulder – precies wat het ook is. Mijn schouder zat helemaal vast. Zij raadde me dan ook meteen aan om een afspraak te maken bij Schell Fysiotherapie, omdat zij gespecialiseerd zijn in schouderklachten.’

Ontsteking in het gewrichtskapsel

Toen Daphne voor de eerste keer bij ons kwam, had ze enorm veel pijn. De pijn bij een frozen shoulder is het gevolg van een ontsteking in het gewrichtskapsel. De aandoening kan uit zichzelf weer overgaan, maar daar gaat doorgaans al gauw anderhalf tot drie jaar overheen. Om het genezingsproces sneller te laten verlopen, heb je de deskundige begeleiding van een fysiotherapeut nodig.

Drie fases

‘Ik kon gelukkig snel terecht bij Schell Fysiotherapie’, vertelt Daphne. ‘Daar werd mij uitgelegd dat mijn aandoening drie fases kent: de bevriezing of verstijvende fase, de bevroren fase en de ontdooiende fase. Mijn klachten bleken zich nog in de eerste fase te bevinden.’

Rustig bewegen

Samen met Daphne hebben we een behandelplan opgesteld. Omdat haar frozen shoulder zich nog in de eerste fase bevond, zijn we eerst aan de slag gegaan met ontspanningsoefeningen en hebben we haar geadviseerd om elke dag een stukje te wandelen. Rustig bewegen bevordert het herstel namelijk.

Minder pijn en soepeler

Daphne: ‘Gelukkig brak al vrij snel de volgende fase aan. Ik had beduidend minder pijn, maar mijn schouder was vreselijk stijf. Doordat de oefeningen geleidelijk werden uitgebreid en verzwaard kwam er langzaam maar zeker meer beweging in mijn schouder. Het ging steeds beter en door de goede begeleiding leerde ik precies waar mijn grenzen lagen en wat ik wel en niet mocht doen. Uiteindelijk brak ook de laatste fase van mijn frozen shoulder aan. De pijn was zo goed als verdwenen en mijn schouder en arm werden steeds soepeler.’

Sneller van frozen shoulder af

‘Toen mijn huisarts de diagnose stelde, ben ik natuurlijk gaan googelen. Ik schrok me rot: het kon wel drie jaar duren voordat ik van mijn klachten af was! Wat ben ik blij dat ik zo goed begeleid ben door Schell Fysiotherapie. Alles bij elkaar heeft het hele proces daardoor bij mij ‘slechts’ elf maanden geduurd. Ik kan nu weer pijnvrij en zonder stijfheid bewegen!’

Plan een afspraak

Herken jij de symptomen van een frozen shoulder of heb je andere schouderklachten? Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling daarvan. Door goede scholing en jarenlange ervaring kunnen wij de achterliggende oorzaak van je klacht vaststellen en – vaak volledig – verhelpen. Blijf niet doorlopen met je klachten, maar plan vandaag nog een afspraak in.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Omgaan met chronische pijn

Een gezond lichaam zit ingenieus in elkaar. Bewegen gaat schijnbaar vanzelf: zonder erbij na te denken, worden
je spieren automatisch aangestuurd en gebeurt er wat jij wilt.

Lees verder

Eindelijk weer pijnvrij bewegen!

Een gezond lichaam zit ingenieus in elkaar. Bewegen gaat schijnbaar vanzelf: zonder erbij na te denken, worden
je spieren automatisch aangestuurd en gebeurt er wat jij wilt.

Lees verder

Wat is de oorzaak van die pijn?

Vaak heb je pas in de gaten hoe vaak je een lichaamsdeel gebruikt als deze pijn begint te doen. Je schouder is daar een goed voorbeeld van.

Lees verder

Schouder aan schouder je pijn te lijf

Vaak heb je pas in de gaten hoe vaak je een lichaamsdeel gebruikt als deze pijn begint te doen. Je schouder is daar een goed voorbeeld van.

Lees verder

‘Ik had de hoop opgegeven’

Je bent dan toch aan de beurt. Je hield je netjes aan de regels, had een keer je moeder op bezoek en ja hoor: een positieve test.

Lees verder

Geen quick fix!

De dag is nog niet halverwege en je hebt alweer moeite met concentreren. Je sluit je ogen en drukt je handen tegen je slapen, maar ook dat verlicht de pijn niet.

Lees verder

Het nut van dry needling!

De vraag als iemand voor het eerst hoort van dry needling is simpel: wát is het? Soms heb je ervan gehoord via ervaringen van vrienden of familie.

Lees verder

Operatie of niet?

Heb je een blessure of aandoening ? Dan is fysiotherapie vaak uitermate geschikt. Lees er hier meer over.

Lees verder

Fysiotherapie voor je kind

Fysiotherapie bij kinderen wordt nog vaak als spannend gezien door veel ouders. Nergens voor nodig, want ook voor hen kan het veel voordelen met zich meebrengen.

Lees verder

Ervaringen

Goede hulp en vriendelijke medewerkers

- Janco

Zeer tevreden over de persoonlijke benadering/aandacht van de therapeut, de behandeling zelf en de goede en duidelijke uitleg. Goede persoonlijke aandacht en begeleiding. Goede inschatting van wat ik aankan en stimulatie om meer te doen zonder over mijn grenzen te gaan. Ze legt heel goed uit wat, waarom en waaruit de behandeling bestaat. Maar op de meest kwetsbare momenten geeft ze ook uitleg waarom het pijn doet. Pijnvrij nu…bedankt Daphne!

- Wendy

Heel tevreden! 5 sterren

- Alice

Afspraak inplannen

Plan je afspraak in via MijnZorgtoegang.