BLOG


BLOG | 22 september 2023

Elleboogklachten? Weer vrij bewegen, blij bewegen!

Een gezond lichaam is zo normaal, totdat het dat ineens niet meer is. Wanneer we ziek worden, bijvoorbeeld, of wanneer we pijn krijgen wanneer we het niet verwachten. Bijvoorbeeld elleboogklachten.

Vervelend

Hoewel elleboogklachten gemiddeld minder voorkomen dan andere klachten bij fysiobezoekers, kunnen de klachten minstens zo vervelend zijn en voor veel ongemak zorgen. Je wordt gehinderd in dagelijkse activiteiten als sporten en werken en gaat ze daarom misschien zelfs wel uit de weg. Wat kun je daaraan doen?

Je klachten

Wanneer je last hebt van je elleboog en de klachten lijken niet te verdwijnen, is het belangrijk om op tijd aan de bel te trekken. Soms is er geen directe aanleiding voor je klachten. De foto’s lijken normaal, de fysio voelt geen knobbels. De pijn ontstaat dan bijvoorbeeld door een hoge spierspanning, stress of verkeerde houding. Dit heet een aspecifieke klacht.

Specifieke klachten

Bij een specifieke klacht is er wél een directe aanleiding. Bijvoorbeeld een golfers- of tenniselleboog. De arm is dan overbelast. Deze termen staan lang niet altijd verbonden met de sport en kunnen bijvoorbeeld ook ontstaan door het veel maken van dezelfde beweging, bijvoorbeeld bij bureauwerk. Maar je kunt ook klachten hebben door een slijmbeursontsteking of een scheur in de band van je elleboog. Het kan zelfs zo zijn dat je elleboog uit de kom ligt.

(Ver)helpen

Veel klachten gaan vanzelf weer over, maar als je merkt dat je ergens langer mee loopt, dan kan het goed zijn om de fysiotherapeut aan de mouw te trekken. Deze kan snel genoeg zien of er behandeling nodig is of niet. Naar aanleiding daarvan stellen we een behandelplan op waarmee we jouw klacht zo goed mogelijk hopen te behandelen.

Behandelplan op maat

Niet iedere klacht is hetzelfde, maar ook is niet iedere patiënt hetzelfde. Een behandelplan wordt dan ook altijd volledig naar jou ingericht. Zijn je spieren overbelast, dan kijken we hoe we de situaties die de overbelasting hebben veroorzaakt kunnen verbeteren. Zo kun jij straks weer pijnvrij werken en sporten!

Dit artikel verscheen eerder in ForYou Magazine Zeeland.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Omgaan met chronische pijn

Een gezond lichaam zit ingenieus in elkaar. Bewegen gaat schijnbaar vanzelf: zonder erbij na te denken, worden
je spieren automatisch aangestuurd en gebeurt er wat jij wilt.

Lees verder

Eindelijk weer pijnvrij bewegen!

Een gezond lichaam zit ingenieus in elkaar. Bewegen gaat schijnbaar vanzelf: zonder erbij na te denken, worden
je spieren automatisch aangestuurd en gebeurt er wat jij wilt.

Lees verder

Wat is de oorzaak van die pijn?

Vaak heb je pas in de gaten hoe vaak je een lichaamsdeel gebruikt als deze pijn begint te doen. Je schouder is daar een goed voorbeeld van.

Lees verder

Schouder aan schouder je pijn te lijf

Vaak heb je pas in de gaten hoe vaak je een lichaamsdeel gebruikt als deze pijn begint te doen. Je schouder is daar een goed voorbeeld van.

Lees verder

‘Ik had de hoop opgegeven’

Je bent dan toch aan de beurt. Je hield je netjes aan de regels, had een keer je moeder op bezoek en ja hoor: een positieve test.

Lees verder

Geen quick fix!

De dag is nog niet halverwege en je hebt alweer moeite met concentreren. Je sluit je ogen en drukt je handen tegen je slapen, maar ook dat verlicht de pijn niet.

Lees verder

Het nut van dry needling!

De vraag als iemand voor het eerst hoort van dry needling is simpel: wát is het? Soms heb je ervan gehoord via ervaringen van vrienden of familie.

Lees verder

Operatie of niet?

Heb je een blessure of aandoening ? Dan is fysiotherapie vaak uitermate geschikt. Lees er hier meer over.

Lees verder

Fysiotherapie voor je kind

Fysiotherapie bij kinderen wordt nog vaak als spannend gezien door veel ouders. Nergens voor nodig, want ook voor hen kan het veel voordelen met zich meebrengen.

Lees verder

Ervaringen

Goede hulp en vriendelijke medewerkers

- Janco

Zeer tevreden over de persoonlijke benadering/aandacht van de therapeut, de behandeling zelf en de goede en duidelijke uitleg. Goede persoonlijke aandacht en begeleiding. Goede inschatting van wat ik aankan en stimulatie om meer te doen zonder over mijn grenzen te gaan. Ze legt heel goed uit wat, waarom en waaruit de behandeling bestaat. Maar op de meest kwetsbare momenten geeft ze ook uitleg waarom het pijn doet. Pijnvrij nu…bedankt Daphne!

- Wendy

Heel tevreden! 5 sterren

- Alice

Afspraak inplannen

Plan je afspraak in via MijnZorgtoegang.