Ook als je niet beweegt voel je het, die vervelende heuppijn. Veel mensen krijgen op een punt in hun leven last van heupklachten, met als gevolg verminderde mobiliteit. Lopen, liggen, zitten: allemaal doet het zeer. Misschien straalt de pijn uit naar je been of geslachtsdeel. Wat te doen?
De heup
Je heup krijgt een hoop te (ver)dragen. Het gewricht ondersteunt je lichaam en maakt tegelijkertijd beweging mogelijk. Doordat de heup zo complex is, is hij ook gevoeliger voor aandoeningen en letsels. Maar je hoeft er niet mee rond te blijven lopen.
Waar heb je last van?
Heupklachten kunnen zich op veel verschillende manieren uiten, in verschillende maten van pijn. Je hebt bijvoorbeeld pijn in de heup of het liesgebied, kunt je heup maar beperkt bewegen, hebt moeite met (trap)lopen en hebt minder kracht en stabiliteit in je benen. Deze pijn wil vaak uitstralen naar andere gebieden in het lichaam.
Waar komt die pijn vandaan?
Heupklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, waarvan de een ernstiger en heftiger is dan de ander. Denk bijvoorbeeld aan:
Wanneer je heupklachten hebt, kan fysiotherapie een goede manier zijn om de pijn te verlichten of het probleem te verhelpen. Met oefeningen kan de fysiotherapeut bijvoorbeeld de spieren versterken, of met een massage de spieren losmaken. De fysiotherapeut kan ook advies geven over welke bewegingen je thuis kunt doen en wat je beter kunt laten. Soms is fysiotherapie niet nodig en gaan je klachten vanzelf over, maar als een klacht enige tijd aan blijft houden kun je het beste bij een fysiotherapeut langsgaan. Deze kan incasseren wat de situatie is en wat jij nodig hebt om er bovenop te komen. Met de juiste hulp zijn jouw heupklachten binnen no-time afgenomen!
Een gezond lichaam zit ingenieus in elkaar. Bewegen gaat schijnbaar vanzelf: zonder erbij na te denken, worden
je spieren automatisch aangestuurd en gebeurt er wat jij wilt.
Een gezond lichaam zit ingenieus in elkaar. Bewegen gaat schijnbaar vanzelf: zonder erbij na te denken, worden
je spieren automatisch aangestuurd en gebeurt er wat jij wilt.
De dag is nog niet halverwege en je hebt alweer moeite met concentreren. Je sluit je ogen en drukt je handen tegen je slapen, maar ook dat verlicht de pijn niet.
Fysiotherapie bij kinderen wordt nog vaak als spannend gezien door veel ouders. Nergens voor nodig, want ook voor hen kan het veel voordelen met zich meebrengen.
Zeer tevreden over de persoonlijke benadering/aandacht van de therapeut, de behandeling zelf en de goede en duidelijke uitleg. Goede persoonlijke aandacht en begeleiding. Goede inschatting van wat ik aankan en stimulatie om meer te doen zonder over mijn grenzen te gaan. Ze legt heel goed uit wat, waarom en waaruit de behandeling bestaat. Maar op de meest kwetsbare momenten geeft ze ook uitleg waarom het pijn doet. Pijnvrij nu…bedankt Daphne!