SchouderspecialisatieDe Schouder

De schouder is een complex gewricht. De schoudergordel bestaat uit de bovenarm, het schouderblad en het sleutelbeen. Die botten staan weer in verbinding met het borstbeen, de wervelkolom en ribbenkast. Al die gewrichten worden aangestuurd door een groot aantal spieren, kapsel en banden.

Pijn in de schouder komt daarom vaak niet alleen door een probleem in de schouder zelf. Door beperkingen in andere gewrichten en/of spieren kan een schouderklacht in stand worden gehouden of zelfs verergeren. Soms is er zelfs geen probleem in de schouder te vinden, maar is er sprake van uitstralende pijn vanuit een ander gebied.

Schell Fysiotherapie heeft zich gespecialiseerd in schouderklachten. Door goede scholing en jarenlange ervaring zijn wij in staat om door een goede bewegingsanalyse de achterliggende oorzaak van schouderklachten vast te stellen en te verhelpen. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van echografie. Via echografisch onderzoek kunnen de ‘weke delen’ zoals spieren, pezen en slijmbeurs beoordeeld worden en zien of er bijvoorbeeld sprake is van een ontsteking of peesscheur.

SchouderNetwerkZeeland

Samen met andere fysio- en manueeltherapeuten uit de regio Zeeland is in 2012 SchouderNetwerkZeeland gestart.
Logo_Schoudernetwerk Zeeland
De vereniging heeft als doel het fysiotherapeutisch behandelen en het onderzoek bij schouderpatiënten te optimaliseren en de samenwerking met andere hulpverleners binnen de provincie Zeeland die zich bezig houden met schouderpatiënten te verbeteren. Hierbij kan gedacht worden aan orthopeden, traumatologen, radiologen etc. Via gezamenlijk overleg kunnen schouderklachten van patiënten beoordeeld worden, waarna er een behandelplan kan worden opgesteld.