Andullatie therapieWat is andullatietherapie?

Andullatietherapie is een opkomende, compleet pijnloze methode om pijn te bestrijden. De patiënt hoeft er géén geneesmiddelen voor in te nemen of operatieve ingrepen te ondergaan.
Via Andumedic, een speciaal ontwikkeld matras, kunnen veel (pijn)klachten worden verzacht of opgelost.

 

De ontwikkeling van de Andullatietechnologie is gebaseerd op onderzoek, gepubliceerd door buitenlandse (België, UK, China, Italië, Duitsland, Canada, Spanje, Nieuw Zeeland, USA, Zweden) en Nederlandse Universitaire instellingen (RUG, KUL).

Hoe werkt het?

Gedurende de andullatiebehandeling, die zo’n 15 a 30 minuten duurt, ervaart de patiënt zowel warmte via infrarode straling, als pulserende, ontspannende trillingen in het lichaam. De infrarode warmte verbeterd de bloedsomloop en wordt daarom sinds vele jaren toegepast in de medische wereld. Infrarood bestrijd tevens pijn en ontstekingen en verzacht verkrampte spieren bij (top) sporters. De overdracht van trillingen naar lichaamsorganen gebeurt via een proces dat ‘resonantie’ heet. De trillingen van de Andumedic wekken deiningen op in het vocht waarin de lichaamscellen zich bevinden. Hierdoor wordt de cel gestimuleerd om meer energie te produceren. Daarnaast worden de lichaamseigen doorbloeding en het lymfesysteem zeer sterk gestimuleerd. De massage met Andullatie gebeurt in een liggende positie op een speciaal matras met de onderste ledematen in een houding die ontspannend is voor de rug. Andullatie verzacht rug- en andere pijnklachten direct.

Voor wie is de therapie geschikt?

Andullatie wordt reeds in verschillende landen over heel de wereld toegepast. Ook in ons land schaffen steeds meer artsen, fysiotherapeuten en paramedici de Andumedic aan vanwege de ontspannende en rustgevende effecten. Hoewel het merendeel van de patiënten profiteert van de behandeling met Andullatie (maar liefst 84% vertoont een significante verlaging van klachten) is er altijd een minderheid die niet gevoelig is voor trillingen. Uit effectstudies is helaas bewezen dat dit genetisch is bepaald. Andullatie werkt bij mensen met de volgende klachten:

  • chronische pijnklachten (rugklachten, spanningsproblemen, arthrose, reuma, etc.)
  • (top)sporters, om sneller te herstellen van zware inspanningen
  • osteoporose
  • menopauze
  • pijnlijke gewrichten
  • zwakkere en pijnlijke spieren
  • neurologische aandoeningen

Wat belangrijk is om u te realiseren, is dat de Andumedic niet de oorsprong van uw klachten aanpakt of veranderd. Bijvoorbeeld uw reuma zal niet genezen bij deze behandelvorm. Wel is de Andumedic bewezen effectief bij het verlichten en/of verdwijnen van uw symptomen, zoals pijn, spanningen en zwellingen (door stimulatie van het lymfesysteem).