BLOG


BLOG | 27 november 2023

’Mijn voetklachten verdwenen snel door fysiotherapie’

Besteed jij weleens aandacht aan je voeten? Vaak worden ze vergeten, terwijl je je voeten op een dag veel gebruikt en belast. En zodra je voeten flink verwaarloosd worden, komen er wellicht voetklachten tevoorschijn. Bij Milan (37) was dit het geval: ‘Ik kwam erachter dat de pijn door mijn schoenen kwam.’

Voetklachten

Veel lopen

‘Ik werk in de horeca als bediening, dus op een dag loop ik in verhouding aardig wat kilometers. Met goede schoenen hoeft dit geen probleem te zijn. Maar ik was de eerste jaren niet scherp genoeg geweest op de gezondheid van mijn voeten. Ik droeg jarenlang afgedankte sneakers, waarvan het voetbed versleten was. In het begin merkte ik er niet veel van. Ik voelde wel een zeurende pijn aan het einde van een lange werkdag, maar dacht dat het gewoon bij mijn werk hoorde. Maar op een gegeven moment bleef de pijn aanhouden en werd deze erger.’

Voetklachten

‘Aan de onderkant van mijn voeten ontstond stekende pijn. En deze pijn loste ik niet op door alleen ‘s avonds te rusten. Tijdens werk voelde ik de pijn heftig, maar ook ‘s nachts bleef het zeurende gevoel aanhouden. Ik dacht dat het een kwestie was van doorbijten. Het zou ooit toch wel ophouden? Maar na het maandenlang door te laten etteren, wist ik dat mijn pijnklachten niet meer voor lief kon nemen. Er was meer aan de hand.’

Doorgezakte voeten

De klacht van Milan bleek een doorgezakte voet te zijn. Dit is een klacht waarbij er nauwelijks meer een voetholte aanwezig is. De kopjes van je middenvoetsbeentjes duwen naar beneden. Dat zorgt voor de pijn. Daarnaast kunnen je spieren en pezen ook pijn gaan doen. Dit was helaas het geval voor Milan.

Hulp van fysio

Hij vertelt verder: ‘De huisarts heeft de conclusie getrokken dat ik doorgezakte voeten had en vervolgens raadde hij mij fysiotherapie aan. Zo kwam ik terecht bij Schell Fysiotherapie. Ik woon zelf in Zierikzee, dus dat was ideaal. Tijdens mijn intake vertelde de fysiotherapeut dat mijn spieren getraind konden worden, waardoor mijn voetbed weer ging verstevigen. Bovendien werkten ze samen met Foot Connection op het gebied van voet- en schoenadvies, waardoor mijn pijnklacht vanuit verschillende hoeken kon worden aangepakt.’

Ontlasten

Voor Milan werd gekozen om zooltjes op maat te laten maken. En er moesten overduidelijk nieuwe schoenen aangeschaft worden. Door de nieuwe schoenen met ondersteunde zooltjes werden zijn voeten volledig ontlast. Milan: ‘Ik kan nu met zekerheid zeggen dat ik weer zonder pijn kan werken. Na mijn behandelingen ben ik mij ook bewust dat ik mijn schoenen én voeten niet moet verwaarlozen. Ik doe nog altijd mijn meegegeven oefeningen en schaf elk jaar nieuwe schoenen aan. Ik heb nu pijnvrije voeten!’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Omgaan met chronische pijn

Een gezond lichaam zit ingenieus in elkaar. Bewegen gaat schijnbaar vanzelf: zonder erbij na te denken, worden
je spieren automatisch aangestuurd en gebeurt er wat jij wilt.

Lees verder

Eindelijk weer pijnvrij bewegen!

Een gezond lichaam zit ingenieus in elkaar. Bewegen gaat schijnbaar vanzelf: zonder erbij na te denken, worden
je spieren automatisch aangestuurd en gebeurt er wat jij wilt.

Lees verder

Wat is de oorzaak van die pijn?

Vaak heb je pas in de gaten hoe vaak je een lichaamsdeel gebruikt als deze pijn begint te doen. Je schouder is daar een goed voorbeeld van.

Lees verder

Schouder aan schouder je pijn te lijf

Vaak heb je pas in de gaten hoe vaak je een lichaamsdeel gebruikt als deze pijn begint te doen. Je schouder is daar een goed voorbeeld van.

Lees verder

‘Ik had de hoop opgegeven’

Je bent dan toch aan de beurt. Je hield je netjes aan de regels, had een keer je moeder op bezoek en ja hoor: een positieve test.

Lees verder

Geen quick fix!

De dag is nog niet halverwege en je hebt alweer moeite met concentreren. Je sluit je ogen en drukt je handen tegen je slapen, maar ook dat verlicht de pijn niet.

Lees verder

Het nut van dry needling!

De vraag als iemand voor het eerst hoort van dry needling is simpel: wát is het? Soms heb je ervan gehoord via ervaringen van vrienden of familie.

Lees verder

Operatie of niet?

Heb je een blessure of aandoening ? Dan is fysiotherapie vaak uitermate geschikt. Lees er hier meer over.

Lees verder

Fysiotherapie voor je kind

Fysiotherapie bij kinderen wordt nog vaak als spannend gezien door veel ouders. Nergens voor nodig, want ook voor hen kan het veel voordelen met zich meebrengen.

Lees verder

Ervaringen

Goede hulp en vriendelijke medewerkers

- Janco

Zeer tevreden over de persoonlijke benadering/aandacht van de therapeut, de behandeling zelf en de goede en duidelijke uitleg. Goede persoonlijke aandacht en begeleiding. Goede inschatting van wat ik aankan en stimulatie om meer te doen zonder over mijn grenzen te gaan. Ze legt heel goed uit wat, waarom en waaruit de behandeling bestaat. Maar op de meest kwetsbare momenten geeft ze ook uitleg waarom het pijn doet. Pijnvrij nu…bedankt Daphne!

- Wendy

Heel tevreden! 5 sterren

- Alice

Afspraak inplannen

Plan je afspraak in via MijnZorgtoegang.